Vision

i4921994._szw440h440_i4921996._szw440h440_

 

 

Når jeg lejlighedsvis laver et kuld hvalpe er det mit ønske at avle sunde og stærke hvalpe med et godt temperament som er potentielle jagt/markprøve talenter og samtidig gode familiehunde.

 

 

 

De hunde jeg bruger til avl er sunde og fulde af energi. De er røntgenfotograferet og fundet fri for hofteledsdysplasi (HD) og albueledsartrose (AA).
Endvidere vil de indenfor det seneste år være øjenlyst og fundet fri for arvelige sygdomme, herunder grå stær og PRA.
Samtlige af mine hunde, der indgår i avl, vil være gentestet for EIC, CNM og SD2.
En hund, der bærer genet for en af disse sygdomme er en rask hund, men vil naturligvis kun blive parret med hund, der ikke bærer gen for samme sygdom. Det gælder såvel for mine egne tæver som for de udefra kommende tæver man evt. måtte ønske at parre med en af vores hanhunde.

Den gode apportør er fra naturens hånd udstyret med en god næse og gode vildtfindende egenskaber, og netop disse egenskaber har en høj prioritet i mit avlsarbejde. Også hundendes mentalitet er afgørende for valg af avlsdyr i min bestræbelse på at avle en god apportør og bevare retrieverens oprindelige egenskaber, herunder dens gode markeringsevne, vilje til at samarbejde samt evne til at arbejde selvstændigt og vedholdende.

For mig er den gode tævelinje absolut ligeså vigtig som hanhundens linjer. Og her er det ikke nødvendigvis meritter og championater, der er afgørende for om jeg vælger en mulig avlpartner.
Studier af linjer, af forældre dyr, af søskende og af afkom, er for mig her ligeså værdifuldt som meritter. En rigtig god hund, der bor hos –  og føres af  en mindre erfaren fører, er for mig et ligeså naturligt valg af avls partner som en champion! En champion avler ikke nødvendigvis en ny champion!

 

 

Comments are closed