Profil

IMG_3248

Jeg – Lene – har arbejdet med labrador siden 1996, hvor Ben som min første labrador på eget initiativ valgte at flytte ind !

Ben var på det tidspunkt 5 år og absolut uvant med alt hvad der hed regler og opdragelse.
Men det lykkedes at få ham det lært, og sammen med Ben fik jeg mine første oplevelser som apportør og interessen for at arbejde med jagthunde blev vakt!

I 2002 fik jeg kennelmærke under Dansk Kennelklub og F.C.I.  I 2002 lavede jeg ligeledes mit første kuld hvalpe.

Efter  i en årrække at have deltaget aktivt som apportør besluttede jeg at tage jagttegn, hvilket jeg gjorde i 2005.
Men det vil fortsat være hundearbejdet der vil have min største interesse.

I jagtsæsonen deltager jeg flittigt som apportør på såvel større som mindre jagter. Her nyder jeg i høj grad arbejdet med hundene, naturen og den friske luft samt mødet med en masse hyggelige mennesker med samme interesse. Og sidst – men ikke mindst – nyder jeg at se hundene i deres rette element –  på jagt og ganske ofte i meget smukke omgivelser rundt omkring i landet samt i Sverige.

Mine hunde er alle ud af linjer med gode jagtegenskaber, og for mig er det vigtigt, at arbejdsglæden (læs jagt lysten) er stor og at energien og arbejdsiveren stadig er intakt sidst på dagen.
Det er også vigtigt for mig at mine hunde besidder et drive, der gør at de kan arbejde selvstændigt og vedholdende når der er brug for det i forbindelse med at finde en anskudt fugl eller ved en vanskelig apportering. Meget terræn er svært at arbejde i og viljen hos hunden skal være der. Samtidig skal den naturligvis besidde evnen til at samarbejde.

2014-08-30 18.17.44

Når jeg lejlighedsvis laver et kuld hvalpe er det mit ønske at avle sunde og stærke hvalpe med et godt temperament som er potentielle jagt/markprøve talenter og samtidig gode familiehunde.

De hunde jeg bruger til avl er sunde og fulde af energi. De er røntgenfotograferet og fundet fri for hofteledsdysplasi (HD) og albueledsartrose (AA).
Endvidere vil de være øjenlyst og fundet fri for arvelige sygdomme, herunder PRCD/PRA.
Samtlige af mine hunde, der indgår i avl, vil være gentestet for EIC, CNM og SD2 og Stargardt.
En hund, der bærer genet for en af disse sygdomme er en rask hund, men vil naturligvis kun blive parret med hund, der ikke bærer gen for samme sygdom. Det gælder såvel for mine egne tæver som for de udefra kommende tæver man evt. måtte ønske at parre med en af vores hanhunde.

Den gode apportør er fra naturens hånd udstyret med en god næse og gode vildtfindende egenskaber, og netop disse egenskaber har en høj prioritet i mit avlsarbejde. Også hundenes mentalitet er afgørende for valg af avlsdyr i min bestræbelse på at avle en god apportør og bevare retrieverens oprindelige egenskaber, herunder dens gode markeringsevne, evne til at samarbejde samt vilje til at arbejde selvstændigt og vedholdende.

For mig er den gode tævelinje absolut ligeså vigtig som hanhundens linjer. Og det er ikke nødvendigvis meritter og championater, der er afgørende for om jeg vælger en mulig avlspartner.
Studier af linjer, af forældre dyr, af søskende og af afkom, er for mig her ligeså værdifuldt som meritter. En hund med gode gener / linjer der bor hos – og føres af  en mindre erfaren fører, er for mig et ligeså naturligt valg af avls partner som en champion!

Comments are closed.