Lene

Guinness og Lene Sverige

Jeg – Lene – har arbejdet med labrador siden 1996, hvor Ben som min første labrador på eget initiativ valgte at flytte ind !

Ben var på det tidspunkt 5 år og absolut uvant med alt hvad der hed regler og opdragelse.
Men det lykkedes at få ham det lært, og sammen med Ben fik jeg mine første oplevelser som apportør og interessen for at arbejde med jagthunde blev vakt!

I 2002 fik jeg kennelmærke under Dansk Kennelklub og F.C.I.  I 2002 lavede jeg ligeledes mit første kuld hvalpe.

Efter  i en årrække at have deltaget aktivt som apportør besluttede jeg at tage jagttegn, hvilket jeg gjorde i 2005. Jeg har senere erhvervet riffeltegn, men det vil fortsat være hundearbejdet der vil have min største interesse og jeg skyder stort set aldrig mere.

I jagtsæsonen deltager jeg flittigt som apportør på såvel større som mindre jagter. Her nyder jeg i høj grad arbejdet med hundene, naturen og den friske luft samt mødet med en masse hyggelige mennesker med samme interesse. Og sidst – men ikke mindst – nyder jeg at se hundene i deres rette element –  på jagt og ganske ofte i meget smukke omgivelser rundt omkring i landet samt i Sverige.

Uden for jagtsæsonen nyder jeg i højeste grad træningen af mine hunde og de daglige ture i naturen .

Mine hunde er alle ud af linjer med gode jagtegenskaber, og for mig er det vigtigt, at arbejdsglæden (læs jagt lysten) er stor og at energien og arbejdsiveren stadig er intakt sidst på dagen.
Det er også vigtigt for mig at mine hunde besidder et drive, der gør at de kan arbejde selvstændigt og vedholdende når der er brug for det i forbindelse med at finde en anskudt fugl eller ved en vanskelig apportering. Meget terræn er svært at arbejde i og evnen hos hunden skal være der. Samtidig skal den naturligvis besidde viljen til at samarbejde.

Comments are closed.